Zdecydowaliśmy się stworzyć menu zdrowe, smaczne, dobrze znane każdemu z własnego domu. Oferujemy dania zawsze świeże, w 100% przygotowywane na miejscu w kuchni, która może swoim wyposażeniem konkurować z najlepszymi restauracjami.
Dania przygotowywane są przez doświadczonego kucharza tylko z produktów naturalnych i najwyższej jakości. Dostosowujemy menu do pór roku, korzystając z sezonowych produktów.
Różnorodność oferowanych dań zaspokaja najbardziej wybredne podniebienia. Z powodzeniem możemy skomponować pełen nowych smaków obiad dla siebie i… ulubiony dla naszych pociech, a następnie razem cieszyć się rodzinną atmosferą przy posiłku.
Nasze menu to pyszne i zdrowe domowe jedzenie, które bez obaw możesz zaserwować swojemu dziecku.
W naszej restauracji:
• klient sam komponuje swoje danie,
• klient sam decyduje ile chce zjeść,
• klient nie czeka na obsługę.
Powyższe zasady zamawiania cieszą się dużym zainteresowaniem. Decyzja o tym co i ile zjesz należy do Ciebie. Komponuj dania na swoim talerzu i ciesz się kreatywnością.
Specjalizujemy się głównie w kuchni polskiej, jednak znaleźć tu można potrawy z kuchni ukraińskiej, greckiej lub innych krajów śródziemnomorskich. Podzielone na cztery części menu oferuje dania dostosowane do oczekiwań klienta.
Dania półmięsne i jarskie
W przystawkach znajdziemy bogaty wybór warzyw grillowanych oraz gotowanych na parze oraz różnego rodzaju pierogi i naleśniki, które są tak uwielbiane przez dzieci.
Dania mięsne i ryby
Dania główne, stanowiące trzon menu, sporządzane są tylko ze świeżych nie mrożonych mięs od sprawdzonych polskich dostawców. Pokazują jak prosty a zarazem zdrowy i smaczny może być posiłek przyrządzany według domowych przepisów. Znajdziemy tu między innymi schab panierowany z pieczarkami, filet z kurczaka soute , roladki wieprzowe – to tylko niewielka część zmieniającego się menu.
Sałatki i surówki
W naszym menu nie może zabraknąć sałatek i surówek, które przygotowujemy tylko ze świeżych warzyw i owoców np. wiosenna sałatka jarzynowa z kapusta pekińską oraz surówki, które pamiętamy z domowych obiadków u babci – buraczki, kiszona kapusta z pietruszką, biała kapusta z dodatkiem młodej marchewki i wiele innych.
Dodatki
Dla osób, które lubią staropolskie obiady proponujemy też: ziemniaczki gotowane z zielonym koperkiem lub pieczone z boczkiem, kiełbasą i cebulką, kluski śląskie, zasmażaną kiszoną kapustę i śląską modrą kapustę na gorąco. Dla bardziej wyszukanych smaków: ryż, kasza gryczana, kalafior zw śmietanie czy mini marchewki.
Poniedziałek – Piątek 12:00 – 18:00
Sobota – Niedziela 11:00 – 18:00